SJÖÖ SANDSTRÖM

SJÖÖ SANDSTRÖM

Sjöö Sandströms historia börjar år 1986 i Stockholm. Två ingenjörer och klockentusiaster vid namn Christer Sjöö och Mikael Sandström slår sina kloka huvuden ihop och har en delad vision att överbrygga tradition med modern teknologi.
Läs mer

UPPTÄCK SJÖÖ SANDSTRÖM1986

Kan klassiskt hantverk verkligen harmonisera med högteknologiska innovationer i en klocka? De påbörjar sitt sökande, sitt arbete och år 1993 avtäcks deras allra första modell, Automatic S1. Två år senare vinner den pris på prestigefyllda ”Utmärkt Svensk Form” och delar av designen kan än i dag beskådas i Royal Steel-kollektionen. Men det stora genombrottet låter ändå vänta på sig. Det dröjer fram till 1997 då man lanserar modellen Chronolink Worldtimer UTC där man uppnår precis just det man en gång drömde om: Balansen mellan ingenjörskonst, analog elegans och elektronisk briljans som rundas av med klassisk skandinavisk design. Man kombinerar ett mekaniskt urverk med ett elektroniskt och ger klockan en enkel, ren estetik.

2001

År 2001 tar man utvecklingen vidare ytterligare och skapar UTC Orc för Volvo Ocean Race. En modell som ska stå emot de extrema förhållandena i tävlingssegling. Erfarenheter man har väldigt god nytta av när man börjar samarbeta med det svenska luftvapnet för att skapa en klocka som möter de skyhöga militära kraven. Resultatet blir UTC Skydiver, som lanseras år 2011. Samma år lanserar man även Landsort, som utvecklats i samarbete med dykare från den svenska marinkåren. Namnet hämtar man från Östersjöns djupaste punkt. I dag är Sjöö Sandström en av de få ännu fristående urmakarna runtom i världen och fortsätter att hylla det svenska urmakeriarvet med sin småskaliga tillverkning där tradition kombineras med innovation. Med yttersta noggrannhet monterar, inspekterar och testar man klockorna i sin verkstad i Stockholm, för att garantera allra bästa kvalitet och pålitlighet. Man har i dag sex kollektioner i sin produktkatalog och släppte 2018 också Royal Steel Classic – Anniversary Edition för att fira 25-årsjubileet av klockan som en gång startade allt: Automatic S1.