RARE JEWELRY

RARE JEWELRY

Rare Jewelry grundades i Stockholm 2015 och är ett high-end smyckesvarumärke som erbjuder smycken av toppkvalitet till kvinnan som vill känna sig självsäker, elegant och ‘stark-vacker’.
Läs mer

UPPTÄCK RARE JEWELRY

RARE JEWELRY

Vår Creative Director och designer Dannie Larsson skapar unika och annorlunda smycken för kvinnan som söker något speciell. Tillsammans skapar de en unik produkt av högsta kvalité. Rare Jewelry är i dag främst känd för sina lyxiga vardagsmycken med en känsla av attityd ifrån serierna Pax och Gaia, särskilt i form av diamant beströdda stela armband.
 

Rare Edge

Med inspiration från Louvre Pyramiden i Paris, använder Edge kollektionen sig av en uppochner vänd princesslipad diamant nit. Rare Edge är själva essensen av Rare Jewelry säger Dannie Larsson, då det är en balanserad mix av attityd och elegans. Dannie såg en efterfrågan på smyckes marknaden av ädelstens smycken och ädelmetaller som inte enbart var i en klassisk utformning. Ut av denna insikt skapades Rare Jewlery, som ständigt i dag växer i utbud allt eftersom Dannie fortsätter att leka med olika ädelstenar, nya tekniker och fortsätter utöka kollektionen med nya kreationer. Samtliga smycken från kollektion går att få i gultguld, vittguld eller roséguld. Samtliga kollektioner under Rare Edge tar sitt namn från en mytologisk gudinna.

RARE CLASSIC COLLECTION

Diamant örhängen, loops, tennisarmband, förlovningsringar, en diamantcollier - grunden för smyckesgarderoben finns i denna kollektion. Den uppmärksamma bejakaren lägger märke till att även den mest klassiska delen av Rare Jewelry har en rödtråd av edginess i sin design för att passa den moderna power kvinnans smak och för att följa henne igenom livet för de speciella tillfällena och inte att glömma, också vanliga stunder i livet. Filosofin bakom Rare Jewelry är att inte låta de små skatterna sitta i en låda för att vänta på det perfekta tillfället, ej heller ska bäraren behöva vänta på att någon ska erbjuda henne smycken till ett speciellt tillfälle - Rare kvinnor bär sina smycken varje dag, och är stolt över att erbjuda sig själv utvalda smycken.

RARE HIGH JEWELRY

Utan gräns när det gäller karat, och ofta med stora, färgstarka ädelstenar, presenterar vi Rare High Jewelry. De färgglada Sif-ringarna, förförisk som den nordiska gudinnan av fertilitet de är uppkallade efter, och söt som en franska makaron, blev så serien så populär att den utökades till med en andra storlek på mindre än ett år. Sif Small blev snabbt den populära lillasystern, men till skillnad från de flesta syskon strider de inte mot varandra, utan uppfyller istället olika behov för sina ibland olika bärare. Båda kan prydas när det gäller guldfärg, liksom valet av ädelsten. Nyheter för i år är matchande örhängen, och även har står bäraren fritt att välja guldfärg och ädelsten själv. Både ringarna och örhängena går lika bra att bära till jeans på AW som till gala på Grand, och en lycklig tjej matchar hennes Sif smycken med en Juliette diamantcollier med sitt eget speciellt gjorda hänge i samma ädelsten.

UPPTÄCK RARE JEWELRY