Handla

Auktoriserad återförsäljare

Krons Ur är en auktoriserad återförsäljare. Det innebär att varumärkena vi säljer har godkänt oss som försäljare av deras varumärken. Att handla från en icke auktoriserad försäljare på internet är inte att rekommendera. Vi har bland annat observerat fall av stöldgods och icke fungerande varor. För de varumärken vi representerar kräver vi att man har med sig originalkvitto samt garanticertifikat vid garantiärenden, samt att dessa stämmer överrens med varandra. Annars kan vi och andra auktoriserade återförsäljare inte ta emot produkten. Eftersom garantin är personlig för den som har köpt klockan i en auktoriserad butik så gäller inte garantin, enligt fabrikerna, om man köper den ifrån en ej auktoriserad butik. Finns det med tar vi betalt för frakten av produkten till leverantören.

Försäkring

Vi erbjuder en ettårig försäkring kostnadsfritt vid köp av klockor upp till 50 000 kronor. Försäkringen täcker skador som påverkar funktionen, om man tappar bort klockan eller om den blir stulen. Förutsättning är att man är bosatt i Sverige. Den registreras vid köpet och efter det första året kan du välja om du vill förlänga försäkringen mot en kostnad. Det kommer då ett inbetalningskort till adressen som registrerades vid tecknandet av försäkringen. Vill du inte förlänga försäkringen betalar man inte och försäkringen utgår per automatik.

Garanti

För varje klocka vi säljer ingår en tvåårig internationell garanti som gäller hos samtliga auktoriserade återförsäljare runt om i världen. Dessutom ingår ytterligare ett tredje år vid köp hos oss, men nyttjanderätten av den garantin gäller endast i någon av våra egna butiker. Har man köpt sin klocka hos oss hanteras garantiärendet utan kostnad och är ett prioriterat ärende.

Leveranstid

Normalt levererar vi din klocka inom 10 arbetsdagar. Skulle det vara en modell som för tillfället ej finns i lager tar det ibland lite längre tid och beror på vilket varumärke det gäller. Vi meddelar alltid uppskattad leveranstid. Om du vill ha mer information om leveranstid på specifik modell innan köp är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Frakt & leverans

Vid köp via internet erbjuder vi gratis frakt inom Sverige. Leverans av de varor ni beställt sker inom Sverige och vi levererar alltid klockorna så fort det bara går. Med varje varuleverans medföljer ett kontantkvitto eller följesedel och faktura. Vid för oss tveksamma beställningar tar vi alltid kontakt med kunden för en bekräftelse av ordern. Olagligt användande av personuppgifter resulterar i att ärendet ovillkorligen rapporteras till polismyndigheten. Avtalet om köp av den beställda varan är bindande när ni har fått orderbekräftelsen via e-post. Alla klockor levereras i originalförpackning tillsammans med ett ifyllt garanticertifikat.Vi debiterar 450 kronor för outlösta paket. Om Krons Ur måste betala returfrakt för ett outlöst paket debiteras även denna summa kunden.

Betalalternativ

Vi säljer klockor på webben upp till ett värde av 100 000 kronor. Vi erbjuder direktbetalning via VISA eller Mastercard. Via Klarna erbjuder vi faktura och avbetalning upp till 50 000 kronor. Förskottsbetalning till vårt bankkonto är också ett säkert sätt att överföra betalningen. Vi erbjuder flera andra betalningslösningar manuellt genom butiken. Kontakta oss om ni har några frågor så hjälper vi er.

1) Direktbetalning med VISA eller Mastercard

Vi använder oss av 3D Secure via DIBS, vilket är en säkerhetsåtgärd och syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online. Identifieringsprocessen bygger på att en personlig kod/lösenord används i samband med köpet och kortinnehavaren kan vara säker på att dennes kort inte nyttjas av obehörig.

2) Faktura – Handla nu, betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50 kronor samt dröjsmålsränta om 26 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Klarna accepterar köp för upp till 50 000 kronor per kund. Om du vill handla en vara hos oss för mer än 50 000 kronor går det bra att betala direkt med ditt VISA eller Mastercard kort eller att göra en direktöverföring till vårt bankkonto.

3) Avbetalning

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kronor per månad eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kronor, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10 000 kronor med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kronor. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11 458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Klarnas allmänna villkor hittar du här >>

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här >>

4) Förskottsbetalning

Om du önskar handla en klocka som kostar 100 000 kronor eller mer hanteras detta direkt av butiken och klockan skickas till dig efter att summan är insatt på vårt bankkonto. Detsamma gäller de varumärken som vi för tillfället inte erbjuder direkt via hemsidan. Önskar du inte använda Klarna eller betala med kort går det också bra att göra en överföring direkt till vårt bankkonto. Kontakta oss för mer information eller vid frågor.

Retur & bytesrätt

Skulle du vilja returnera något, kan du göra det inom 14 dagar från att du mottagit din leverans. Detta i enlighet med distanshandelslagen. Varorna måste vara oanvända och returneras i originalförpackning och med alla etiketter på. Skyddsplasten, pris- och infotaggar eller sigill får inte vara borttagna. Vid retur av klocka debiterar vi en avgift på 299 kronor för våra utlägg av frakt.

Det går bra att byta en vara mot någon annan genom att själv lägga en ny order på vår hemsida. Ny fraktavgift på 299 kronor tillkommer vid ny order. Även vid byte måste den returnerade varan vara i ursprungsskick samt returnerad inom 14 dagar efter uthämtad leverans.Så här gör du vid retur/byte:

 • Packa varan väl i samma paket som den kom i eller använd en egen förpackning/låda.
 • Bifoga följesedeln samt ange vad det är du returnerar/byter samt varför. Lämna in returen/bytet på närmaste postkontor. Behåll kvitto du får där.

Reservationer

Vi reserverar oss för prisjusteringar och ev. skrivfel i produktbeskrivningar, priser eller annan information.
Vi förbhåller oss rätten att neka köp enligt lagen om avtalsrätt.